No Baran troszkę pojechał, hehe widać o czym często myśli i to mu pierwsze na "język" przyszło. :szeroki_usmiech
Ale nie dajmy sie zwariować. Interesowanie się poganiaczem dziennikarza, zwłaszcza przez faceta to dla mnie słaby pomysł. Ale myśl przewodnią pochwalam. W niezbyt elegancki sposób Baran powiedział "walcie się" z tymi swoimi dociekaniami i insynuacjami co do zdrowia Roberta. Mógł my to wprost powiedzieć w twarz żeby spadał i też znaczyło by to samo.
Ten dziennikarzyna, jąkała generalnie jest żałosny. Nie słyszłaem całego wywiadu ale może Baran chciał pogadać o czekającej ich współpracy, najbliższych rajdach a nie o ręce Roberta.
Pan z mikrofonem do Barana już nie podejdzie.... dobrze - nauczka dla takich pseudo dziennikarzy"
Jeden baran i drugi Baran. Każdy inny
Powiedziałbym Panowie się pytaniem i wypowiedzią dostosowali poziomem.
Słabym co by nie gadać.
Dziennikarzowi dziękuję, a Barana tego akurat nie znam tak dobrze to nie wiem czy to "wyskok" czy taki poziom on ma na co dzień :wink:
Trochę nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi, Kubica miał wypadek i od tego czasu wszyscy się spuszczają nad tą jego ręką, czy sprawna, na ile sprawna itd. itp. więc takie pytanie chyba jest w tym przypadku dosć naturalne?
(nie znam całego wywiadu, tylko to co tu widze)
Akurat zdrowie i formę sportowców dość często się komentuje, nie widzę w tym nic dziwnego.
A to, że media włażą z butami, szukają sensacji, nagłaśniają każde gówno to zupełnie inna sprawa.
Nie rozumiem tej gadki o kutasie, ni w kij ni w oko, nie rozumiem o co cho.
Podajcie jakis szerszy kontekst czy co?!
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
chodzi o to że dziennikarz nie widział łokcia a się sadzi że niby z tyn łokciem Kubicy coś nadal nie tak, to mu pilot robka odpowiedział dosadnie sugerując żeby najpierw zobaczył łokieć a potem się wypowiadał, przynajmniej ja to tak odbieram.
ale jako pilot czy ktoś tam Kubicy powinien wiedzieć, że medialnie w większym lub mniejszym stopniu będzie rozpoznawalny
więc też mi się wydaje, że taki ton wypowiedzi, to raczej dla mnie żenada
Każdy krytykuje rękę Kubicy której nigdy nie widzieli,i nie mogą u wieżyc w to jest po takim wypadku jest w stanie prowadzić samochód wyścigowy. Ta odpowiedz myślę ze jest spowodowana ciągłymi pytaniami i krytyka na temat reki Kubicy. Zbył dziennikarza w taki sposób jaki przyszedł mu na myśl.
Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.
ale jako pilot czy ktoś tam Kubicy powinien wiedzieć, że medialnie w większym lub mniejszym stopniu będzie rozpoznawalny
więc też mi się wydaje, że taki ton wypowiedzi, to raczej dla mnie żenada
Racja.
Ale może sie Baran chce "uwolnić" od takich pytań. Spuści jednego z drugim z jakiś mało ważnych Tv czy gazetek to sie rozejdzie i mu dadzą spokój. .
Będzie "narażony" teraz na wiele takich pytań ale może właśnie to świadoma taktyka , żeby z nim gadali o nim/o nich jako zespole rajdowym, a nie w kółko o Roberta ręce.
Całego wywiadu nie znam. To wyrwane z kontekstu wygląda na pierwszy rzut oka trochę nie tęgo. Ale podejrzewam że gdyby któregoś z was dziennikarze i inny element wiecznie wypytywali o rękę Kubicy a nie o np to co jest związane z waszą osobą i to co wy robicie też by wam puściły nerwy :!:
On z pewnością nie jest upoważniony do udzielania info na temat zdrowia Kubicy.
Jak chcą info to niech się zwrócą do samego Kubicy lub jego menadżera
Trzeba by było cały wywiad zobaczyć,może coś ciekawego jeszcze było. Taki tekst o kutasie to jest mały pikuś w porównaniu co mógł by powiedzieć. Myślę ze większości osób puściły by newry i taki wywiad był by z lepsza wiązanka słowną :diabelski_usmiech
Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.
A ja pochwalę wypowiedź p. Barana.
Dziennikarz nie wiem czy ma wadę wymowy i się jąka czy głupio mu było pytać i coś tam beka pod nosem.
Jakie pytanie taka odpowiedź.
Po pierwsze to nie ręka p. Barana, niech dziennikarzyna pyta bezpośrednio Kubicę.
Po drugie Kubica jakiś czas temu powiedział, że nie życzy sobie pytań dot. jego stanu zdrowia. Więc niech to dziennikarze uszanują.
BTW.
Mam kolegę, który miał wypadek, skoczył do wody na główkę... no i wiadomo-wózek od 20lat.
Miał dosyć już pytań na osiedlu. Doprowadziło to do tego, że wyprowadził się na inne osiedle, by mieć spokój. Postawcie się w jego miejscu. Są tematy, na które każdy z nas nie chciałby rozmawiać. A tu taki "Wojewódzki" coś wyniuchał i się dopytuje.
Te dziennikarstwo uprawiane od kilku lat jest na poziomie... ehh szkoda gadać.
Bartek.K,mzimno a ja faceta nie będę rozgrzeszał. Takie odzywki to na podwórku do kolesiów. Jeżeli jest się osobą medialną to wypada zachować dobry ton wypowiedzi, a przynajmniej oszczędzić sobie buractwa na wizji, bo po takiej wypowiedzi gdybym był sponsorem to zawołałbym Baran na dywanik i solidnie opierd..ił, ale nie w blasku kamer i fleszów, tylko jak chłop chłopa.
Tak sie nie robi, bo za jakiś czas wywiady z wszelkiej maści sportowcami będa przypominały te które przeprowadza sie z celebryckim rynsztokiem:
Dziennikarz: Jak ocenia Pan dzisiejszy mecz?
Piłkarz: Zajebiście
D: Czy było ciężko bronić przewagi
P: No raczej Kur..a. Przeciwnik był mocny w h.j i dawał nam w d.pę, ale ojeb..śmy ich
D: W następnej kolejce wyjazd do trudnego rywala, jak Pan ocenia szanse na ich terenie?
P: Rozje..my ich w pył. Mogą spie..lać.
Chcesz takich wywiadów w TV, albo na portalach, bo ja nie, dlatego każdemu kozaczącemu na wizji, kop w jądra i brak poparcia dla takich pseudo-gwiazd. :evil:
Zmęczenie jednostajnością pytań nie upoważnia do chamówy, bo facet powinien mieć klasę jeśli jest osobą medialną, ze stoickim spokojem odpowiadać na zadane pyatnia, a swoje nerwy i fochy schować w konserwy i nie zachowywać się jak wieśniak.
Ale o czym ja piszę?
Mieć klasę?
W Polsce?
Jak ktoś rzuci paroma ujami i urwami - to jest klasa. Wypaczenie totalne.
Żółwik dla Barana. Stawiam duże pieniądze, że Robert też ma już dość pytań na temat swojej ręki.
Chyba wszyscy zauważyli, że media żywią się wątpliwą sensacją. Celebryci, politycy obchodzą się z dziennikarzami jak z jajkiem, byle sobie nie zaszkodzić. A tu wreszcie ktoś pokazał klasę. Może zbyt dosadnie, ale mnie się podobało. Szkoda, że nie widać miny tego yyy dziennikarza. Widok mógłby być przedni. :diabelski_usmiech
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Ja również uważam, że odpowiedź pilota nie była najwyższych lotów i przesadzona, w szczególności jeżeli mówi to osoba publiczna. Niemniej jednak "dziennikarz" (specjalnie w cudzysłowach) na nią zasłużył. Jak można pytać pilota czy widział rękę Kubicy (partnera z zespołu gdzie jeden do drugiego musi mieć bardzo duże zaufanie) o to czy widział rękę Kubicy i czy ona kiepsko wygląda. Dla tych oskarżających i potępiających odpowiedź Barana nasuwa mi się takie porównanie: Jak odpowiedzielibyście gdyby was ktoś zapytał o obrażenia swojego kolegi/przyjaciela (o których on sam nie ma ochoty opowiadać) albo o jego "ptaszka" (analogia do wypowiedzi pilota) i czy kiepsko one/on wyglądają?
Po drugie jest to wyłącznie fragment wywiadu i bardzo jestem ciekaw jakie wcześniej "błyskotliwe" (na poziomie najgorszych tabloidów) pytania zadawał "dziennikarz". Ciekawe dlaczego dostępny jest tylko ten fragmencik. Niestety nie znalazłem całości.
Po drugie jest to wyłącznie fragment wywiadu i bardzo jestem ciekaw jakie wcześniej "błyskotliwe" (na poziomie najgorszych tabloidów) pytania zadawał "dziennikarz". Ciekawe dlaczego dostępny jest tylko ten fragmencik. Niestety nie znalazłem całości.
no właśnie o to chodzi, też nie mogę znaleźć
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Przyjacielu, niech cię mój poziom nie martwi. Jesteś taki ładnie ułożony, to dalej oglądaj kit jak Ci wciskają i bądź zadowolony, że to wszystko piękną polszczyzną
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz